subpages-edge

Tips

Här finner du tips gällande byggnation, projektering och så mycket mer.

Konsten att bygga till!

När huset är för litet för en växande familj, när nya behov uppstår eller att möjligheten i livet äntli-gen är i kapp så funderar många på en större bostad.

Läs mer...

Valet av kontrollansvarig är av stor betydelse när du ska bygga hus!

Enligt Plan- och bygglagen (PBL) är det Byggherren som utser Kontrollansvarig för kommande byggnation och Kontrollansvarig, nedan förkortat KA, ska vara oberoende från byggande part.

Läs mer...

Att välja tomt

Dags att förverkliga husdrömmen med en nybyggnation?
Då finns det en startfaktor som är extra viktig, nämligen valet av tomt. Det kan vara avgörande för boendekvalitet men även medföra större merkostnad än kalkylerat. Därför är det är viktigt att vara noggrann i sitt val.

Läs mer...

Grundläggning av utbyggnation

När det är dags att bygga till sitt hus och utformningen är bestämd så ska grundläggningsmetod väljas. För att utbyggnationen ska röra sig likvärdigt som befintlig huskropp rekommenderas oftast att grundlägga på samma sätt och på samma markdjup som originalhuset.

Läs mer...

Drömmen om ett nytt hus

Byggprocessen kan uppfattas alltför omfattande för den som inte har gjort det förut så ta hjälp i så tidigt skede som möjligt för att realisera era funderingar. Att bygga hus är för många människor den största investeringen i livet så det är viktigt att det blir rätt.

Läs mer...

Planera ett steg till ifrån början!

Arkitekt, konstruktör, bygglovshandlingar, detaljplan, nybyggnadskarta och vem är ansvarig?

Läs mer...

Att skriva kontrakt för byggnation!

Det är kontraktstider och många av våra inkommande samtal från privatpersoner har frågor om vad de ska tänka på när det gäller kontrakt.

Läs mer...

Plåtarbetens kulör utvändigt

En detalj som ibland utelämnas i produktionsunderlag och som ibland är åsiktsstark är färg på husets utvändiga plåtdetaljer. Det snabbaste rådet skulle direkt vara att alla plåtar, takplåter, rännor, taksäkerhetsdetaljer och stuprör är enhetligt färgsatta.

Läs mer...

Innertak i villan

När känslan för inredning i ett nytt rum ska kunna kompletteras med rummets funktion och ytskikt så är det bra att ha planerat detta i ordningsställandet av rummet.

Läs mer...

Vad gäller för altanbygge?

Många drömmer om en ny altan eller ett uterum inför årets varma period och vi får ofta frågan vad som är bygglovspliktigt när det gäller altanbyggen.

Läs mer...

Arbeta med ljus och färgkonstraster

Hur en effekt upplevs handlar egentligen om skala, beroende på vilket avstånd betraktaren har till effekten och vart betraktaren befinner sig i rummet påverkar förhållningssättet till densamma.

Läs mer...

Innedörrar

Innerdörrar är ofta en diskutabel detalj när det är dags att slutprojektera ett nytt hus eller en ombyggnad. Ska hela huset ha samma typ av innerdörr?

Läs mer...

Kaminval

De flesta av våra byggnationer har frågeställningar kring, kaminer, kakelugnar, insatser och med det givetvis skorstensfrågor. Nedan följer några tips om val av kamin (återkommer med kakelugnar).

Läs mer...

Att välja trägolv

När det gäller ytskikt så är det stor skillnad i såväl kostnad, känsla och utseende beroende på vilket golv som man väljer. Nedan förmedlas några tankar kring trägolv.

Läs mer...

Att välja bänkskiva i kök

Bänkskivan i köket ska stå ut med mycket samt vara lätt att hålla ren. Helst ska den stå emot fukt, värme, fysiskt slitage och dessutom vara tilltalande estetiskt.

Läs mer...

Isolering av vindsutrymme

Många av våra kunder vill passa på att göra förändringar även på sina befintliga hus när det är dags för utbyggnad.

Läs mer...

Västerås

ByggingenjörsByrån Norden AB
Smedjegatan 7
722 13 Västerås
Telefon: 021- 12 29 90
Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Eskilstuna

ByggingenjörsByrån Norden AB
Munktell Science Park
Portgatan 3
633 42 Eskilstuna
Telefon: 016-13 03 53
Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Stockholm

ByggingenjörsByrån Norden AB
Sandhamnsgatan 62
115 60 Stockholm
Telefon 08-410 906 60
Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.