subpages-edge

Tips

Här finner du tips gällande byggnation, projektering och så mycket mer.

Vad är en relationshandling?

När du låter bygga förekommer en del begrepp som har olika innebörd och ansvar. Vi får frågor varje dag såsom "Vad är en relationshandling?" Johan Grufman, Byggingenjörsbyrån informerar och förklarar några vanliga begrepp och reder ut begreppet relationshandling.

Läs mer...

Att välja konstruktör

Att välja konstruktör kan var en av de viktigaste faktorerna när du avser att bygga och det är viktigt att välja rätt kompetens. Det är många faktorer som spelar in för att få en korrekt handling som är anpassad efter just din byggnation. Johan Grufman på Byggingenjörsbyrån tipsar dig om hur du kan välja.

Läs mer...

Granska alltid detaljplan för din fastighet!

De lokala reglerna som gäller för din fastighet kan medföra möjligheter eller begränsningar för vad du får göra på din fastighet. Här får du några tankar och tips från Byggingenjörsbyrån.

Läs mer...

Att välja besiktningsman

Behöver jag en besiktningsman och vad gör en sådan? Vem ska jag välja? Finns det olika typer av besiktningsmän? Efter många års besiktigande ska jag vägleda er till ett bra val av besiktningsman...

Läs mer...

Att välja byggföretag till er byggnation!

När behovet/drömmen om ett nytt hus eller tillbyggnad av det befintliga huset väl slagit rot stannar tankarna kvar. Jag möter dagligen personer som frågar vilken entreprenör de ska välja för sin kommande byggnation. Det är ingen självklar fråga att svara på och även om du blir rekommenderad ett utmärkt byggföretag idag så kan det se annorlunda ut om ett halvår när bygget ska starta. Men en sak är säker och det är att det värt att vänta på ett rekommenderat byggföretag.

Läs mer...

Att välja rätt hustillverkare

Drömmen om en ett nytt hus är vanlig men osäkerheten om hur man bör göra är stor. I mitt jobb som sakkunnig och rådgivare möter jag flera familjer i veckan som bestämt sig för att bygga nytt. Det finns flera viktiga faktorer att ta hänsyn till för att dina val ska bli bra. 

Läs mer...

Konsten att bygga till!

När huset är för litet för en växande familj, när nya behov uppstår eller att möjligheten i livet äntli-gen är i kapp så funderar många på en större bostad.

Läs mer...

Att välja kontrollansvarig (KA)

När det är dags att bygga så behövs i de flesta fall en kontrollansvarig (KA). Ska du bygga ett nytt hus, en större tillbyggnation eller avancerad ombyggnation så brukar bygglovsenheten ställa krav att ha en KA. Att välja KA bör du tänka på förtroende och det är även viktig att ta del av referenser.

Läs mer...

Att välja tomt

Dags att förverkliga husdrömmen med en nybyggnation?
Då finns det en startfaktor som är extra viktig, nämligen valet av tomt. Det kan vara avgörande för boendekvalitet men även medföra större merkostnad än kalkylerat. Därför är det är viktigt att vara noggrann i sitt val.

Läs mer...

Grundläggning av utbyggnation

När det är dags att bygga till sitt hus och utformningen är bestämd så ska grundläggningsmetod väljas. För att utbyggnationen ska röra sig likvärdigt som befintlig huskropp rekommenderas oftast att grundlägga på samma sätt och på samma markdjup som originalhuset.

Läs mer...

Drömmen om ett nytt hus

Byggprocessen kan uppfattas alltför omfattande för den som inte har gjort det förut så ta hjälp i så tidigt skede som möjligt för att realisera era funderingar. Att bygga hus är för många människor den största investeringen i livet så det är viktigt att det blir rätt.

Läs mer...

Planera ett steg till ifrån början!

Arkitekt, konstruktör, bygglovshandlingar, detaljplan, nybyggnadskarta och vem är ansvarig?

Läs mer...

Att skriva kontrakt för byggnation!

Det är kontraktstider och många av våra inkommande samtal från privatpersoner har frågor om vad de ska tänka på när det gäller kontrakt. Det kan enkelt summeras på följande sätt; det är bara det som är skrivet i kontrakt och kontraktsbilagor som gäller! Läs vidare om råd och kom ihåg att vara noggrann!

Läs mer...

Plåtarbetens kulör utvändigt

De små detaljernas val ger fastighetens helhetsintryck. En detalj som är åsiktsstark är färg och utformning på husets utvändiga plåtdetaljer. Ett snabbt råd är att alla plåtar, takplåtar, rännor, taksäkerhetsdetaljer och stuprör är enhetligt färgsatta. Men husets unikitet kan stärkas av blandade detaljintryck...

Läs mer...

Innertak i villan

När känslan för inredning i ett nytt rum ska kunna kompletteras med rummets funktion och ytskikt så är det bra att ha planerat detta i ordningsställandet av rummet.

Läs mer...

Vad gäller för altanbygge?

Många drömmer om en ny altan eller ett uterum inför årets varma period och vi får ofta frågan vad som är bygglovspliktigt när det gäller altanbyggen.

Läs mer...

Västerås

ByggingenjörsByrån Norden AB
Smedjegatan 7
722 13 Västerås
Telefon: 021- 12 29 90
Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Eskilstuna

ByggingenjörsByrån Norden AB
Munktell Science Park
Portgatan 3
633 42 Eskilstuna
Telefon: 016-13 03 53
Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Stockholm

ByggingenjörsByrån Norden AB
Sandhamnsgatan 62
115 60 Stockholm
Telefon 08-410 906 60
Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.